söndag 29 juli 2007

Bredbandstelefoni på frammarsch

En viktig teknisk trend i dagens samhälle är att en successiv övergång mot alltmer av kommunikation över datornät. På detta tema skriver idag DN (även här och här) om hur en vanlig familj genom att gå över från fast telefoni till bredbandstelefoni kan spara mer än 1000 kr om året:

"Exakt hur mycket avgörs av var du bor och hur du ringer. Alla som bor i en större stad eller samhälle är vinnare. De kan oftast få bredbandstelefoni i både kabel-tv-nätet och ett fibernät vilket leder till högre konkurrens mellan operatörerna.

Landsortsbor är däremot oftare förpassade till Telias stamnät och en så kallad adsl-uppkoppling. Då blir det dyrare eftersom operatörerna måste betala Telia för nätkapaciteten de hyr.

Konkret kan den största besparingen göras på abonnemangsavgiften. Den är oftast lägre eller helt slopad. Även samtal till de fasta nätet och till utlandet är i regel billigare. På mobilsamtalen går det dock inte att spara vilket beror på prissättningen i mobilnäten.
"

1 kommentar:

Anonym sa...

FREECALL är bäst jag ringer på nätet. Jag satsar 12 euro och sen jag har 30 tal länder ringer jag GRATIS 4 TIMMAR i gamla nätet, mobil telefoner vissa länder man kan ringa åckso.