söndag 29 juli 2007

Tre hundar bet ihjäl en mindre hund i Malmö

I Sydsvenskan (även SvD) rapporterar man om en hundattack mot en mindre hund i Malmö:

"Hundattacken skedde i den så kallade Jesusparken, Falsterboplan, i Malmö vid 21-tiden på lördagen. Paret som hade den lilla hunden, en liten blandrashund, befann sig redan i parken när mannen kom dit med sina fem stora hundar. Två av dem höll han kopplade, resten gick lösa. När de tre lösa hundarna fick syn på den lilla hunden rusade de dit och anföll den. Flera försök att skilja hundarna åt misslyckades. Den lilla hunden blev ihjälbiten."

Var beredd på att detta åter sätter igång kamphundsdebatten. Mer på detta ämne kan man läsa i Sydsvenskans artikelsamling "Malmös hundar".

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet ju vem som borde få en spruta och det är ju inte nån av hundarna.

Robin sa...

Hade min hund blivit ihjälbiten av en lösspringande hund/hundar så hade jag slagit ihjäl personen som borde hållt i kopplet.

Ingen ska behöva förlora en livskamrat pga att visa personer med liten kuk måste kompensera detta med aggresiva hundar som man inte har kontroll över.

Som vanligt i dessa frågor så är problemet ägarrelaterat(läs:penisrelaterat) och inte ett rasproblem. Finns många med s.k kamphundar som har god kontroll och därmed en underbar hund.

Anonym sa...

Ja.. jag hade gjort precis detsamma om någon pga bristande uppsyn hoppat på mina hundar med. Personen ifråga hade iallafall blivit illa skadad. Hundar ska vara kopplade alltid oavsett.

Anonym sa...

En hund som biter våran hund får se sig för innan den går över gatan och det samma gäller ägaren!

man kanske skulle Kasta ut både ägare och hundar ur landet.....

Det finns ett visst samband mellan etniskt ursprung och val av hundraser

Anonym sa...

varför rastar man 5 st bestar åtgången när man bara tydligen kan hålla i tre ??

Anonym sa...

En stor del av hundägarna har endera psykiska eller sociala problem.De försöker lösa dessa genom att skaffa hund. Många är kriminella. Det man ständigt ser är deras totala häsynslöshet mot omgivningen. Att låta hunden skita utanför fönstret på andras gräsmattor det är helt självklart för dessa stackare vilket visar att de har svåra problem i huvet, något fattas. Daltet med dessa asociala figurer är obegripligt. En mycket hårdare lagstiftning måste snabbt genomföras för att skydda folk mot dessa dårar.

Anonym sa...

Det är ägarrelaterat och inte rasrelaterat sägs det igen och det betyder att det inte går att göra något åt det... vi ska bara stå ut... eller?

Nej, det är ingen specifik ras, jag har förstått det, men är det inte så att man inom och mellan vissa raser avlat fram hundar i avsikt att de ska döda andra hundar? Är det då inte rimligt att anta att dessa hundar därmed i hög grad mist delar av sin förmåga att interagera på ett sunt sätt tillsammans med andra hundar? Själva poängen med avel är ju att nå fram till en förändring av djuret som blir bestående.

Jag tycker det är konstigt att kennelklubben går i försvar för dessa hundar och aveln.

Hundar som tagits fram i avsikt att effektivt döda andra hundar...

Ringer det inte en klocka någonstans...?

Varför ska det vara så svårt att fatta vad det här är frågan om?

Rädslan ökar markant i samhället med de här djuren på gatorna. En ökad beväpning kommer att bli en följd, folk blir ännu räddare.

Allt bara för nån princip om att det inte är ett rasrelaterat problem.

Okej att det inte är det, i princip, men i realiteten blir det det som en följd av aveln.

Nu är jag inte hundägare själv, men jag gillar hundar och ibland funderar vi på att skaffa hund. Vad gör man då, ska man skaffa sig ett vapen så att man kan försvara sin hund???

Jag menar att handeln med de här djuren måste stoppas! Alla befintliga djur måste kartläggas, någon form av angiverisystem måste till för att man ska hitta dem. Alla djuren måste givetvis avlivas. Det här är inget litet problem, det kommer att växa till en samhällskatastrof om inget görs nu!

Om de som sysslar med normal avel med de djur som ligger till grund för den här sjuka korsningsaveln vill behålla någon trovärdighet och möjlighet till att behålla sina djur, så måste de gå i bräschen för att något görs med krafttag!

Anonym sa...

ja tacka vet jag Hagelbössa, det är billigt och bra medel mot hundjävlar som är sjuka i huvet (frågan är dock vad man ska göra med ägaren?)

Anonym sa...

Karln hade fem hundar. Han lyckades bara hålla reda på två. De tre övriga fick ha ihjäl en annan hund. Tydligen så kan denna karl inte ens äga en hund - än mindre fem. Personligen tycker jag hundarna skall tas ifrån honom omgående. Om han skaffar ny hund så borde han buras in.

Anonym sa...

Varfoer maeste vi vaenta tills ett barn blir ihjaelbiten innan vi avlivar dessa hundar ???

Anonym sa...

"Sven Persson sa..."

Du har helt rätt, det du säger har jag försökt påpeka tidigare. Hundägare är förblindade av någon slags känslorelation till hunden vilket gör att de förnekar varje felfunktion hos hunden. Det är fullständigt självklart att kamphundar och andra farliga raser tex Rottweiler skall förbjudas. Så har också skett i länder med kompetenta regeringar. Alltså inte i Sverige.

Anonym sa...

Ja se nu är lynchmobben i farten igen. Sven...du får flytta till valfri polisstat där du kan känna dig trygg. Alternativt sluta läsa aftonbladet som som bäst far med halvlögner. Att människor såväl som hundar blir bitna är tämligen ovanligt och de flesta hundar oavsett ras är trevliga varelser. Det kommer en ny hundlagstiftning snart så oroa dig för något annat...pedofiler...dödliga sjukdomar...risken att bli överfallen. Bara att välja något :-)

Gregor

Anonym sa...

Anonym sa...
"Sven Persson sa..."

Du har helt rätt, det du säger har jag försökt påpeka tidigare. Hundägare är förblindade av någon slags känslorelation till hunden vilket gör att de förnekar varje felfunktion hos hunden. Det är fullständigt självklart att kamphundar och andra farliga raser tex Rottweiler skall förbjudas. Så har också skett i länder med kompetenta regeringar. Alltså inte i Sverige.

Det är tragiskt vilken okunskap en del personer besitter.
Jag har varit Rottweiler ägare i 8 års tid. Min hund har aldrig attackerat vare sig barn, vuxna eller andra hundar.
OCH detta trots att han blivit överfallen av ett flertal andra hundar, bla Bordercollie, Golden Retriver (2st)samt ett par blandraser.
I samtliga dessa fall skyller jag bara på ägaren, även om hundarna har fått stryk av mig i försvar av min egen hund.
Att ta Aftonbladet tex, dom blåser så gärna upp när det är någon "mördarhund" som hittar på något. Men när Lassie (Collie) på Värmdö hugger både en hund och ägarinnan så ser man inga svarta rubriker. För det säljer väl inte lika bra.

Anonym sa...

Att personen men hundarna fick ha dom kvar är ett skämt. Dom skulle beslagtagits på en gång. Det är lag på att ha hundar kopplade. Och uppenbarligen kan personen inte sköta hundarna eftersom de inte har disiplin. Det måste bli hårda regler för att ha djur. Djur är inga leksaker.

Anonym sa...

Vides hvilken race disse hunde var??

Hilsen Hundeinteresseret i DK

Admin sa...

Enligt Sydsvenskan var det fem hundar av någon ras av mastiff som dödade den lilla hunden.