lördag 28 juli 2007

Insatserna höjs i gisslandramat med sydkoreanerna

Enligt DN and SvD kan gisslandramat med de kidnappade sydkoreanerna vara på väg att gå in i en ny fas. Ur DN.se:

"Den afghanska regeringen är beredd att ta till våld mot kidnapparna om förhandlingarna om den sydkoreanska gisslan misslyckas. Det säger vice inrikesminister Munir Mangal.

- Vi tror på samtalen och om dialogen misslyckas kommer vi att ta till andra medel, sade Mangal till Reuters på lördagen.

På frågan om det innebär användning av våld, svarade han: "Förvisso."
"

Även om denna utveckling inte var oväntad kan den få viss inverkar på hur förhandlingarna om ett frisläppande av gisslan fortgår.


Jag har tidigare skrivit om detta ämne här: "I det heliga kriget är ingenting heligt"

Uppdatering: SvD - "Talibaner: Slut på samtal om gisslan", DN - "Talibaner: Slut på samtal om gisslan"

2 kommentarer:

Anonym sa...

En effektiv lösning på problemet med kidnappningar i afganistan, irak, gazaremsan och andra ociviliserade områden är att helt enkelt börja avrätta de fångar som tillhör samma grupp som kidnapparna. Staten kan på det viset använda kidnapparnas demoraliserande medel mot dem själva på ett sätt som gör att det förlorar sitt syfte.

Vad skulle kidnapparna göra om afganistan avrättade de åtta namngivna talibanfångarna istället för att frige dem? Skulle det uppmuntra till nya kidnappningar?

stanley sa...

R u using blogger/ try go to layout or customise, look 4 html/java script, then cut and paste your google ads at html/java script column