måndag 30 juli 2007

Svenska kommuner får betalningsanmärkningar

I TV4-nyheterna (även SvD) rapporteras idag om att Sveriges kommuner verkar ha svårt att betala sina räkningar i tid och enligt artikeln är Stockholms kommun sämst med 356 betalningsanmärkningar varav mer än 150 gått till indrivning hos kronofogden.

"De obetalda fakturorna handlar inte om några stora räkningar utan ofta ganska små struntsummor som till exempel obetalda tv-avgifter och böcker. En del räkningar har bara handlat om några tior, men som efter påminnelser och avgifter blivit tusenlappar.
- Det är ju skattebetalarnas pengar och det är oerhört viktigt att vi behandlar dem på ett bra sätt. De ska ju inte gå till dröjsmålsräntor, utan de ska gå till vård, skola och omsorg och så vidare, säger Gunnar Björkman.
"

Att det kan bli en och annan betalningsanmärkning för en så stor organisation som Stockholms kommun är möjligen rimligt, men ska ärendena behöva gå till indrivning i mer än 150 fall?


Läs mer: Frågor och svar - betalningsanmärkningar (Kronofogemyndigheten).

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta är tyvärr vanligt samma med stora företag. De bryr sig inte om anmärkningar. Det värsta är att de drabbade är småföretagare som inte för ersättning för tjänster och produkter. Fruktansvärt dåligt. Böter bårde det vara, dryga sånna.